Werkwijze


Een tandprotheticus is een hele bijzondere zorgverlener binnen de mondzorg want hij kan niet alleen de zorg bieden die nodig is voor het aanmeten van een gebit maar hij kan ook het kunstgebit of prothese zelf maken.

Vanaf het eerste bezoek tot en met de nazorg van de geleverde volledige prothese, implantaat gedragen prothese, frame prothese of partiële prothese, werken we volgens een behandelplan. Dit behandelplan komt tot stand op basis van persoonlijke wensen en professioneel advies


Hiervoor wordt standaard 5 behandelingen voor uitgetrokken.

Stap 1: Is de intake bij de mensen. Er wordt geluisterd naar de wensen van de patient en naar aanleiding daarvan de mogelijkheden besproken. En de eerste afdrukken van de kaak worden genomen.

Stap2: Op de eerste afdrukken zijn er individuele afdruklepels gemaakt en daarmee wordt een precisieafdruk genomen waardoor alles nauwkeuriger wordt.

Stap 3: Dit is voor de beetregistratie. De relatie tussen boven- en onderkaak wordt vastgelegd. Ook worden de gewenste tanden uitgezocht.

Stap 4: Is de pas fase, de prothese opgesteld in was wordt gepast. Hier wordt de beetregistratie nogmaals nauwkeurig nagekeken of de beetrelatie tussen boven en onderkaak klopt. En dan wordt er natuurlijk gekeken naar de esthetiek. Samen met de patiënt wordt er gekeken of de tanden naar wens staan. In deze fase kan er nog van alles worden aangepast en veranderd. Is alles naar wens dan op naar de laatste fase.

stap 5: Hier wordt de prothese definitief geplaatst.

Er steken heel wat ambachtsuren in het vervaardigen van een kunstgebit, ongeveer 11 uren zowel voor het maken als het behandelen en het aanmeten van het gebit.


afdruklepel
Afdruklepel
Wasbeet
Wasbeet
Herman in actie
Herman aan het werk
Pas in was
Pas in was