Wie zijn wij

Wij zijn met de praktijk gestart op 1 september 1999.

Voorheen was Herman vakleraar tandtechniek in Brussel.

Naast zijn werkzaamheden in Brussel had hij samen met Karin een tandtechnisch laboratorium in Bornem waar beide als bijberoep voor enkele tandartsen werkzaam waren.

Karin heeft na haar opleiding eerst als zelfstandig tandtechnicus in Hulst gewerkt en dit voortgezet in België, Bornem. Later werd ze tandtechnisch demonstrator en technisch adviseur bij Dentsply, een marktleider in dentale producten. Hier groeide ze door tot sales en marketing manager voor de Benelux. Tussendoor moest ze vaak inspringen in de steeds drukker wordende praktijk om zich dan per 1 januari 2009 fulltime in te zetten voor het tandtechnisch gedeelte van de praktijk. Regelmatig worden bijscholingscursussen gevolgd om de kennis van de nieuwe technieken op gebied van bijv. implantaat gedragen prothesen op peil te houden.

Wij zij gespecialiseerd in alle facetten van uitneembare en vaste prothese.

Om onze patiënten zoveel mogelijk service te verlenen bieden wij alles aan onder 1 dak. Op de begane grond worden de patiënten ontvangen en behandeld. Het betreft hier alle uitneembare gebitsprothesen: gedeeltelijke prothesen (plaatjes), frameprothesen, Immediaten, volledige prothesen en klikgebitten op implantaten. De meeste patiënten vinden het prettig om zelf de tanden te kunnen uitkiezen uit het brede assortiment dat wij ter beschikking hebben.

Met alle zorgverzekeraars hebben we een contract voor de vergoeding volgens uw polisvoorwaarden.

Op de 1ste verdieping bevindt zich nu het laboratorium waar prothesen, afkomstig van de tandprothetische praktijk op de begane grond en kroon en brugwerk, hoofdzakelijk voor tandartspraktijken van a tot z vervaardigd worden. Hier worden ook door Karin de cursussen en voordrachten gegeven voor tandtechnici.

Op de 2de verdieping is de voordrachtruimte voor de cursisten daar bevindt zich ook de scanner voor het digitaal ontwerpen van kronen en bruggen. Met professioneel fotomateriaal maakt Karin mondopnamen waarmee alles tot in de kleinste details wordt gedocumenteerd. Ook worden mondopnamen gebruikt als ondersteuning voor het natuurgetrouw weergeven van de tandkleur en tandstructuur bij het vervaardigen van porseleinen restauraties.

Wij proberen alles zo efficiënt mogelijk door te voeren steeds in het belang van de patiënt. Want dat is onze overtuiging en de voortdurende motivatie, de patiënt komt op de eerste plaats

Sinds kort zijn er twee collega's bijgekomen: Tandprotheticus Gert Waerzeggers en tandartsassistent, administratief medewerker Hilde Kongs.

Gert Waerzeggers studeerde in 1984 af als gekwalificeerd tandtechnicus in Brussel. Bij leraar Herman Van Hoorde zette hij zijn eerste stappen in de totale prothetiek. Na zijn legerdienst als assistent op de afdeling tandheelkunde en kaakchirurgie in het Militair Hospitaal van Keulen, werkte hij 13 jaar in een tandtechnisch labo in Leuven.

De roots van Hilde Kongs langs vaders kant liggen in Hulst: haar oma, Tilly Burm, was geboren en getogen Hulsterse.

Hilde heeft een pedagogische voorgeschiedenis, met specialisatie in leer- en spraakproblemen bij kinderen, maar vond na 8 jaar lesgeven haar weg in de dentale wereld.

In 1998 richtten Gert en Hilde hun eigen labo op. Hun focus: de totale prothetiek, gebaseerd op het stamper-vijzel-kiezenconcept naar de Zwitserse Prof. Gerber.

Bij deelnames aan de internationale wedstrijd KunstZahnWerk, ingericht door de firma Candulor (CH), werden ze vier keer laureaat. En sinds 12 jaar worden ze als duo gevraagd voor het geven van cursussen en lezingen over gespecialiseerde, hoogwaardige totale prothetiek, vooral in Nederland en België.

De motivatie om zelf patiënten te kunnen behandelen dreef hun weer de schoolbanken in: Gert volgde de opleiding tot Klinisch tandtechnicus (UMC Radboud, Nijmegen) en studeerde daarna 4 jaar Tandprothetiek (HU, Utrecht). Hilde haalde de diploma's tandartsassistentie en bedrijfsmanagement.

Vanuit contact met patiënten ontwaakte de belangstelling voor de relatie 'posturologie-tandprothetiek'. In een wetenschappelijk literatuuronderzoek onderzochten Gert en Hilde het verband tussen kunstgebit en lichamelijke veranderingen. Ja, het plaatsen van een kunstgebit beïnvloedt duidelijk het posturale evenwicht en de houding.

Verder onderzoek resulteerde in de 'Bioposturoprothetiek': een nieuwe visie en een vooruitgang in de behandeling van de edentate patiënt met een gebitsprothese.

Er wordt geluisterd naar de problemen en wensen van de patiënt, en samen wordt er op zoek gegaan naar het specifieke biotype en de individuele kaakrelatie. Doel: een optimaal functionele en esthetische gebitsprothese, en een verbeterd welbevinden.

Herman Vanhoorde  Herman Vanhoorde  Karin Broekaart  Herman Vanhoorde 

Contactformulier

Middels dit contactformulier kunt u uw vraag stellen en zullen we u zo snel mogelijk antwoorden.



@